Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowane, marynowane steki z łososia

Składniki:

  • 6 steków łososia
    Marynata:
  • limonka
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1szklanka wytrawnego białego wina
  • sól, pieprz do smaku
     

Sposób przyrządzenia:
Rybę umyć, osuszyć na papierowym ręczniku Przygotować z wina, soku z limonki, oliwy z oliwek, i soli marynatę. Posmarować osuszone kawałki ryby i odstawić na około godzinę. Ułożyć w foli aluminiowej i położyć na rozgrzanym grillu. Piec z każdej strony po 5 minut. Gotową rybę posypać pieprzem i ozdobić plasterkami limonki.

Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *