Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowane dzwonka z łososia Judyty

Jest to odpowiednie miejsce dla miłośników ryb. Wypróbuj nasze przepisy. Grillowane dzwonka z łososia Judyty. Lista zakupów: dzwonka z łososia, oliwa z oliwek, sos sojowy i olej sezamowy. 
 

Składniki:

  • 4 dzwonka z łososia
  • 6 łyżek oliwy z oliwek 
  • 2 łyżki soku z cytryny 
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 2 łyżki majeranku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Łososia delikatnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie oliwę z oliwek wymieszać z sokiem z cytryny, sosem sojowym i olejem sezamowym.
    Dodać majeranek, słodką paprykę oraz obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku pieprzem.
    Gotową marynatą dokładnie natrzeć łososia.
    Odstawić na bok na około 1 godzinę.
    Po tym czasie kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto z obu stron.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *