Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowana pierś z kurczaka Justyny

Odkryj najlepszy zbiór przepisów na potrawy z drobiu. Tym razem przepis na grillowaną pierś z kurczaka przepisu Justyny. Przepis zawiera: piersi z kurczaka, miód, ketchup oraz majonez. 
 

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
  • 1/3 szklanki musztardy Dijon
  • 1/4 szklanki miodu
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka octu balsamicznego 
  • 1 łyżeczka keczupu
  • ½ łyżeczki ostrej papryki w proszku
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki w proszku 
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Pierś z kurczaka dokładnie oczyścić.
    Osuszyć na papierowym ręczniku i pokroić na mniejsze porcję.
    Następnie do miseczki przełożyć musztardę. 
    Dodać do niej miód, majonez oraz ketchup.
    Całość dokładnie wymieszać i dodać jeszcze ocet balsamiczny.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką.
    Do powstałej marynaty włożyć mięso.
    Wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny.
    Po tym czasie wyjąć mięso z lodówki.
    Kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto z obu stron.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *