Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowana pierś z indyka Bożeny

Pyszne i sprawdzone przepisy na potrawy z grilla. Dziś przepis na grillowana pierś z indyka Bożeny. Przepis zawiera: pierś z indyka, musztardę, miód i oliwę z oliwek. 
 

Składniki:

  • 2 sznycle z piersi z indyka
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka rozmarynu suszonego
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie do miseczki przelać oliwę z oliwek.
    Dodać do niej musztardę, sok z cytryny oraz miód.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Dodać jeszcze rozmaryn oraz sol i pieprz do smaku.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.
    Marynować przez kilka godzin.
    Następnie kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto z obu stron.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *