Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gołąbki lwowskie

Składniki

  • 40 dag mielonej wieprzowiny,
  • 50 dag kaszy gryczanej,
  • 20 dag boczku,
  • 2 jajka,
  • 1 szklanka śmietany, 2 szklanki bulionu
  • pomidory lub koncentrat, kapusta raczej spora

Sposób przyrządzenia:
Ugotować kaszę gryczaną Kapustę obrać z liści i opłukać, największe liście odłożyć Wymieszać mięso, jaja i kaszę Sprytnie ułożyć farsz i zawinąć Największe liście ułożyć na spodzie Poukładać gołąbki i zalać bulionem, pomidorami i śmietaną Przykryć dużymi liśćmi i na 2 godziny wstawić do średnio nagrzanego piekarnika.

1 comment for “Gołąbki lwowskie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *