Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gołabki z kaszą jaglaną i szpinakiem

Skład:

  • główka kapusty
  • 1,5 szkl. kaszy jaglanej
  • paczka mrożonego szpinaku
  • cebula jajko

W wersji nie wegetariańskiej:

  • mięso mielone lub pierś z kurczaka

Sposób przyrządzenia:
Kaszę ugotować, kapustę sparzyć. Zeszklić cebulkę, podsmażyc mięso (lub ugotować i rozdrobnic pierś z kurczaka). Szpinak odparować na patelni. Do kaszy dodać mięso, cebulę, szpinak i jajko. Wymieszać, doprawić do smaku (polecam ciutkę czosnku). Masę nakładać na liście i zawijać. Piec w piekarniku. Czyli wszystko podobnie jak w tradycyjnych gołabkach.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *