Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gorący sos do ryb

Składniki:

  • ¾ szkl. mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki posiekanej cebuli
  • 1 łyżeczka posiekanego  korzenia imbiru
  • 1 szkl. oleju
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki cukru
  • 4 łyżeczki octu ryżowego
  • 1 kieliszek wódki

    Sposób wykonania:

    1. W między czasie do sosu sojowego dodać wódkę, ocet, 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej oraz cukier do smaku.
      Całość dokładnie wymieszać i wlać na patelnię z rozgrzanym olejem.
      Dodać posiekana cebulę oraz imbir i trzymać jeszcze kilka minut na małym ogniu.
      Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

       

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *