Galaretka z ryb

2828
com_content.article
(Oddano 214 głosów z średnią 4.73 z 5)
Galaretka z ryb4.73 out of 5 based on 214 voters.


Składniki:


  • 40 dag filetów rybnych
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • cebula
  • 6 ziaren białego pieprzu
  • liść laurowy
  • 5 łyżek żelatyny
  • łyżka octu
  • 125 ml białego wina
  • ¼ litra soku pomidorowego
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • ½ łyżeczki estragonu
  • ½ filiżanki groszku
  • cytryna
  • sól
Sposób przyrządzenia:
Filety rybne skropić sokiem z cytryny. Zagotować 1/21 wody z przyprawami, solą i cebulą. Do wywaru włożyć rybę i gotować 10 minut. Po wystudzeniu, pokroić w kostkę. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Odcedzić ¼ l wywaru rybnego, dodać skok pomidorowy , wino ocet, sól, paprykę i estragon. Wszystko podgrzać. Żelatynę rozpuścić w gorącym wywarze. Na dno naczynia wlać cienką warstwę galarety. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Wypełnić formę na przemian kostkami ryby, groszkiem i galaretą pomidorową. Schłodzić. Wyjąć na półmisek, udekorować plastrami cytryny.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi