Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Galaretka z czerwonego wina z bitą śmietaną

Składniki:

  • butelka czerwonego musującego wina
  • 5 łyżeczek żelatyny
  • 3 łyżki cukru
  • 1 ½ litra śmietany kremówki
  • 3 łyżki cukru  pudru
  • przyprawa fix do bitej śmietany

    Sposób przyrządzenia:
    Do rondla wlać szklankę musującego wina i zagotować. Wsypać cukier, żelatynę i dokładnie wymieszać. Wlać do pozostałego zimnego trunku i przelać do pucharków. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i dodatkiem przyprawy fix do śmietany. Dekorujemy stężałą galaretkę ,posypujemy kolorowymi ozdobnymi perełkami i świeżą miętą lub listkami melisy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *