Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Galaretka kawowa

Składniki:

  • 3 łyżeczki żelatyny
  • ½ szkl cukru
  • 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 100 g likieru kawowego
  • bita śmietana
  • czekoladowe wiórki

    Sposób wykonania:
    1 ½ szkl. wody zagotować z dodatkiem cukru po czym zestawić z ognia i dodać kawę oraz żelatynę namoczoną w 2 łyżkach wody.
    Całość dokładnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia po czym dodać likier kawowy.
    Wymieszać i przelać do pucharków.
    Wstawić do lodówki na 3 godziny.
    Przed podaniem udekorować bitą śmietaną i wiórkami czekoladowymi.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *