Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Galareta wieprzowo drobiowa.

Skład:

  • 1 mała golonka
  • 2 nogi wieprzowe
  • 2 uda kurczaka
  • czosnek
  • cebula
  • włoszczyzna rosołowa
  • liść laurowy, angielskie ziele,
  • pieprz, sól

Sposób przyrządzenia:
Umytą golonkę i nogi wieprzowe podzielić na małe kawałki. Mięso zalewamy zimną wodą i gotujemy. Po około 90 minutach dodajemy włoszczyznę i udka kurczaka Pod koniec gotowania dodaje się do wywaru 2 ząbki czosnku, cebulę, liść laurowy, parę ziaren angielskiego ziela, sól pieprz. Po ugotowaniu wywar odcedzić się. Z odcedzonego wywaru należy wybrać kości i przyprawy. Mięso rozdrobnić, włożyć na powrót do wywaru i zagotować. Wywar wraz z mięsem rozlać do małych salaterek lub innych naczyń uprzednio udekorowawszy ich dno wg upodobań.

1 comment for “Galareta wieprzowo drobiowa.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *