Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Galareta rybna

 

Składniki:

  • włoszczyzna 30 dag
  • ryba 60 dag
  • zielenina
  • wywar z ryby 300 ml
  • żelatyna

 

 

Sposób przyrządzenia:
Rybę i włoszczyznę należy ugotować w lekko osolonej wodzie. Z ryby po
jej ugotowaniu należy usunąć ości, zaś mięso pokroić w kosteczkę. Z
wywaru z ryby i żelatyny (wg przepisu na opakowaniu) należy przygotować
galaretę, lekko ją zastygnąć z zieleniną na półmisku. Na galarecie
należy ułożyć mięso i warzywa pokrojone w kostkę. Wszystko zalać
tężejącą galaretką. Odstawić do lodówki do zastygnięcia.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *