Galareta do ryb

19275
com_content.article
(Oddano 103 głosów z średnią 4.65 z 5)
Galareta do ryb 4.65 out of 5 based on 103 voters.


Składniki:


  • sól
  • 1 cebula
  • 1 goździk
  • 2 ziarna pieprz
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 2 łyżki żelatyny
  • 2 łyżki białego wytrawnego wina

Sposób wykonania:
  1. Cebulę pokroić po czym zalać ją szklanką wody, dodać jeszcze ziele, pieprz, sól oraz goździki.
    Trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 10 minut..
    Po tym czasie zdjąć pokrywkę i gotować do momentu, aż połowa płyny wyparuje, wówczas go przecedzić i zalać żelatynę namoczoną w winie.
    Doprowadzić do wrzenia i zdjąć do ostygnięcia.
    Wówczas zalać kawałki ulubionej ryby i odstawić do stężenia.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi