Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Flądra z kaparami i orzeszkami

Składniki:

  • 4 flądry
  • 2 łyżki orzechów piniowych
  • 2 łyżki kaparów z zalewy
  • 1 łyżka oliwy
  • pół cytryny
  • 100 g. liści szpinaku
  • łyżka masła
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:

Flądry ułożyć w naczyniu żaroodpornym ,skropić oliwą i sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut. Pięć minut przed wyjęciem posypać rybę osączonymi kaparami. Kiedy będzie się piekła podsmażyć na suchej patelni orzeszki piniowe. W rondlu rozgrzać masło i wrzucić czosnek przeciśnięty przez praskę razem z liśćmi szpinaku. Chwilę dusić. Flądry wraz z kaparami przełożyć na talerze ,posypać orzeszkami i podawać ze szpinakiem.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *