Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Florentynki

Składniki:

  • 10 dag cukru
  • 80 ml śmietany kremówki
  • 1 ½ łyżki masła
  • 1 łyżka miodu
  • 10 dag kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 10 dag płatków migdałowych
  • ½ tabliczki czekolady

Sposób wykonania:
Do rondelka wlać śmietanę i wrzucić masło.
Dodać jeszcze cukier oraz miód i całość doprowadzić do wrzenia na małym ogniu.
Wówczas zdjąć z ognia i dodać płatki migdałowe i skórkę pomarańczową.
Jeszcze raz podgrzać aby masa zgęstniała.
Ciasto nabierać łyżką i kłaść na blasze wyłożonej papierem pergaminowym.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika na wysuszenia się ciasteczek.
W między czasie tabliczkę czekolady rozpuścić w rondelku i polać nią ciasteczka po upieczeniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *