Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filety z pangi zapiekane z winogronami

Składniki:

  • 1 kiść jasnych winogron
  • 70 dkg filetów z pangi
  • sól, pieprz do smaku
  • mąka
  • 15 dkg masła
  • ½ szklanki śmietany
  • 1 ½ łyżki soku z cytryny

 

Sposób przyrządzenia:
Winogrona umyć, osuszyć. Filety opłukać, osuszyć, oprószyć mąką, posolić. Na patelni roztopić masło, partiami układać filety, obsmażyć po 3-4 minuty z każdej strony na złocisty kolor. Rybę przełożyć do żaroodpornego naczynia, oprószyć pieprzem i obłożyć winogronami. Wytworzony sos ze smażenia doprawić śmietaną i sokiem z cytryny. Sosem śmietanowym  polać rybę i winogrona, naczynie włożyć do piekarnika o temperaturze 180 stopni  C na około 20 minut. Gotowe filety i winogrona rozłożyć na talerze i polać sosem. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *