Filety z okonia duszone w czerwonym winie z selerem

19969
com_content.article
(Oddano 103 głosów z średnią 4.65 z 5)
Filety z okonia duszone w czerwonym winie z selerem4.65 out of 5 based on 103 voters.


Składniki:


  • 1 kg filetów z okonia
  • ½ średniej bulwy selera
  • 1 cebula
  • 1/3 szklanki czerwonego wina
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka mielonego curry
  • sól do smaku


    Sposób przyrządzenia:
    filety umyć, osuszyć. Selera obrać, zetrzeć na średniej tarce. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. W wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwę ryby, na niej warstwę wymieszanych warzyw i ponownie ryby. Każdą warstwę przyprawiać solą i curry. Całość polać winem, posypać wiórkami masła. Piekarnik nagrzać do temperatury 220 stopni C. Rybę dusić przez 10 minut. Podawać z ryżem. Jeśli ktoś nie lubi zbyt twardych warzyw może je wcześniej obsmażyć na maśle.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Monika Barciś

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi