Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filety z kurczaka z pinioli

Składniki:

  • 7 dag suszonej wołowiny
  • 2 łodyżki selera naciowego
  • cebula
  • łyżka masła
  • 2 szkl ugotowanego ryżu
  • 2 łodyżki posiekanej natki pietruszki
  • 3 dag pinioli
  • 2 filety z piersi z kurczaka
  • ½ łyżeczki soli smakowej
  • 1 łyżeczka papryki

Sposób wykonania:
Wołowinę pokroić na małe kawałki po czym dodać do niej posiekanego selera, cebulę oraz masło.
Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec aż cebulka stanie się chrupka.
Wówczas dodać ryż, natkę pietruszki i piniole.
Na wierzchu rozłożyć  jeszcze filety z kurczaka.
Oprószyć całość solą oraz papryką.
Wstawić pod przykryciem do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec 11 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *