Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filety z kurczaka na szybko

 

Składniki:

 

  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • por
  • kawałek selera
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • przyprawa do kurczaka
  • sól

Sposób wykonania:
Piersi z kurczaka pokroić na małe kawałki, które oprószyć przyprawą do kurczaka.
Następnie obraną marchewkę, pietruszkę i selera zetrzeć na tarce.
Natomiast cebulę, pora i czosnek posiekać i przełożyć na patelnie z rozgrzanym olejem.
Chwilę trzymać na dużym ogniu po czym włożyć mięso, obsmażyć i wrzucić resztę warzyw i dalej smażyć kilka minut.
Po tym czasie wlać szklankę gorącej wody wymieszanej z sosem sojowym.
Gotować na małym ogniu do miękkości warzyw i mięsa.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *