Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filety z indyka w zielonym sosie

Składniki:

  • 4 filety z piersi indyka
  • 50 dag mrożonego groszku
  • 1 łyżka suszonej mięty
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki tłustej śmietany
  • 4 jajka
  • posiekana natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    Groszek oraz mięte zalać wodą i gotować około 5 minut po czym je odcedzić i zmiksować na gładką masę.
    Następnie dodać do niej masło oraz śmietanę.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Jajka ugotowane na twardo pokroić na cztery części i każde włożyć do osobnej miseczki do zapiekania.
    Filety pokroić w paseczki, które obsmażyć i ułożyć na jajkach.
    Każda porcje zalać groszkowym sosem i wstawić na kilka minut do piekarnika.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *