Filety z żabnicy duszone w winie

31163
com_content.article
(Oddano 117 głosów z średnią 4.67 z 5)
Filety z żabnicy duszone w winie4.67 out of 5 based on 117 voters.


Składniki:


  • 2 kg filetów z żabnicy
  • 10 dkg boczku pokrojonego w kostkę
  • 4 posiekane ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • 4 obrane, pokrojone w kostkę pomidory
  • 1 łyżka posiekanych listków bazylii
  • 1 szklanka białego, wytrawnego wina

Sposób przyrządzenia:
W rondlu o grubym dnie podsmażyć boczek, a gdy ten się przrumieni dodać czosnek, smażyć 2 minuty. Za pomocą łyżki cedzakowej wyjąć boczek i czosnek na tależ, odstawić. Do rondla dodać porcje ryby, obrumienić z obydwu stron, przyprawić solą i pieprzem. Dodać pomidory, boczek i czosnek, bazylię, całość podlać winem. Dusić pod przykryciem na małym ogniu przez około 20 minut. Ostrożnie wyłożyć na półmisek i podawać.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi