Filety schowane w warzywach

24418
com_content.article
(Oddano 50 głosów z średnią 4.66 z 5)
Filety schowane w warzywach 4.66 out of 5 based on 50 voters.


Składniki:


  • 600 g filetów z ryby
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 300 g mrożonych warzyw z kukurydzą
  • papryka
  • 4 pomidory
  • 2 cebule
  • 4 plasterki bekonu
  • 2 łyżki masła
  • łyżeczka soli
  • przyprawa ziołowa

    Sposób wykonania:

    Paprykę pokroić w paseczki, pomidory w kostkę a cebulę posiekać.
    Dodać mrożone warzywa i zalać całość około 1/8 l wody.
    Dusić na małym ogniu do miękkości.
    Następnie bekon przesmażyć na rozgrzanej patelni po czym dodać kawałek masła i smażyć rybę z obu stron około 2 minut.
    Obsmażoną rybę oprószyć solą oraz przyprawą ziołową i obłożyć duszonymi warzywami.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi