Filetowanie ryb krok po kroku

957
com_content.article
(Oddano 181 głosów z średnią 3.91 z 5)
Filetowanie ryb krok po kroku3.91 out of 5 based on 181 voters.


Filetowanie ryb nie jest trudne, przy odrobinie wprawy i posiadając odpowiednie narzędzie czyli nóż do filetowania, nawet proste.

Bfi1246009789l

Filetowanie zaczynamy od głowy, nacinając rybę tuż przy głowie aż do kręgosłupa. Nie należy odcinać głowy.

Rgh1246009968z

Przecinamy rybę wzdłuż grzbietu, nóż prowadząc powoli po ości kręgosłupa, to cięcie jest bardzo łatwe.

Jdv1246010120x

Cięcie to kończymy niedaleko ogona. Po zrobieniu pierwszego fileta zaczynamy drugi filet w tym właśnie miejscu, obracając rybę na drugą stronę i nacinając ją z drugiej strony głowy.

Klz1246010258q

Bwy1246010374d

Bfi1246010502q

Trzymając filet przesuwamy nożem dociskając ostrze z czuciem do rybiej skóry.

Bwy1246010610r

Produkt finalny, piękny filet.

Bwy1246010733q

A takich noży używamy do filetowania.

Opt1246010843p

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi