Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z łososia z oliwkową salsą

Składniki:

  • 50 dkg filetu z łososia ze skórą

Salsa:

  • ¼ szklanki oliwek bez pestek
  • ¼ szklanki rozdrobnionej zielonej papryki
  • ¼ szklanki rozdrobnionej czerwonej cebuli
  • 5 rozdrobnionych pomidorków koktajlowych
  • ¼ szklanki sosu pomidorowego


Sposób przyrządzenia:
Składniki salsy wymieszać dokładnie. Filet z łososia umyć, osuszyć, przyprawić. Blaszkę do pieczenia wyłożyć folią, posmarować ją oliwą. Na tak przygotowanej blaszce ułożyć porcje ryby (skórą w dół) i obłożyć salsą. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C przez 15 – 20 minut. Podawać z dzikim ryżem i jarzynami z wody.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *