Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z łososia z grilla podawany z żurawinową sałatką

Składniki:

  • 80 dkg filetów z łososia ze skórą
  • oliwa
  • sól, pieprz

    Sałatka:

  • 1 pokrojona w kostkę czerwona cebula
  • 2 łyżki czerwonego octu winnego
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 rozdrobniona główka sałaty lodowej
  • 1 szklanka żurawiny
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:

    Na patelni rozgrzać ocet, oliwę, cukier sól i pieprz, dodać cebulę, dusić 1 minutę, schłodzić. Rozdrobnioną sałatę i żurawiny polać zawartością patelni, wymieszać, na 60 minut odstawić do lodówki. Umyte i osuszone porcje ryby przyprawić, posmarować oliwą. Piec 5 minut na dobrze nagrzanym grillu skórą na dół. Podawać z przygotowaną salsą i pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *