Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z łososia w sosie śmietankowo koperkowym

Składniki:

    • 4 porcje filetów z łososia
    • ½ szklanki drobno posiekanej dymki
    • 1 łyżka masła
    • ½ szklanki esencjonalnego bulionu drobiowego
    • ½ szklanki śmietany kremowej
    • 2 łyżki białego wina
    • 2 łyżki drobno posiekanego koperku


    Sposób przyrządzenia:

    W rondlu rozgrzać masło, dodać dymkę, smażyć 5 minut mieszając, nie rumienić. Dodać bulion drobiowy, gotować powoli 15 minut, dodać śmietanę, wino, koperek, dusić razem 5 minut, przyprawić solą i białym pieprzem. Dodać umyte i osuszone filety z łososia, dusić powolutku 10 minut, ostrożnie wyłożyć na talerze i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *