Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z łososia norweskiego z grilla

 

Składniki:

 

  • filet ze skórą z łososia

     

    Marynata:

  •  

    • ½ szklanki oliwy
    • ½ szklanki soku z cytryny
    • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    • 1 papryczka chili
    • 1 łyżeczka papryki słodkiej
    • 2 łyżeczki soli

     

     

    Sposób przyrządzenia:
    Filet z łososia umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Składniki marynaty zmiksować. Rybę polać marynatą, dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki na 30 minut. Rybę wyjąć z marynaty, obsączyć i upiec na dobrze nagrzanym grillu.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *