Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z piersi zapiekany

Składniki:


  • Piersi z kurczaka (2 podwójne)
  • 2 opakowania gęstej śmietany, 30%

Produkty Kamis:

  • ½ łyżeczki Pieprzu czarnego mielonego
  • 2 opakowania cebuli granulowanej Kamis
  • Szczypta soli czosnkowej Kamis
  • Bazylia, Oregano Kamis – do smaku

Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka opłukać, wytrzeć dokładnie. Pokroić na mniejsze kawałki, najlepiej cienkie filety. Mięso posypać odrobiną soli i pieprzu, ułożyć na dnie w naczyniu żaroodpornym. Całość posypać ziołami, na koniec posypując dużą ilością cebuli granulowanej. Następnie nałożyć grubą warstwę śmietany. Całość zapiekać w piekarniku temp. 250 C około 0,5 godziny.
Podawać na gorąco.
Przepis nadesłano na konkurs Kamis. Autor: Tomasz J

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *