Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z okonia o orientalnym smaku

Składniki:

  • 80 dkg filetów z okonia lub sandacza
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • ½ łyżeczki mielonego imbiru
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia
    :
    Sos sojowy wymieszać z sokiem z cytryny, 1 łyżką oleju i przyprawami. Umyte i osuszone filety rybne natrzeć przygotowaną marynatą, odstawić na 1 godzinę do lodówki. Mąkę ziemniaczaną, pszenną i mielony imbir wymieszać. W tak przygotowanej mieszance obtaczać osuszone z marynaty porcje ryby i smażyć na oleju z obydwu stron rumieniąc. Przed podaniem udekorować zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *