Filet z okonia o orientalnym smaku

19291
com_content.article
(Oddano 103 głosów z średnią 4.65 z 5)
Filet z okonia o orientalnym smaku4.65 out of 5 based on 103 voters.


Składniki:


  • 80 dkg filetów z okonia lub sandacza
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • ½ łyżeczki mielonego imbiru
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia
    :
    Sos sojowy wymieszać z sokiem z cytryny, 1 łyżką oleju i przyprawami. Umyte i osuszone filety rybne natrzeć przygotowaną marynatą, odstawić na 1 godzinę do lodówki. Mąkę ziemniaczaną, pszenną i mielony imbir wymieszać. W tak przygotowanej mieszance obtaczać osuszone z marynaty porcje ryby i smażyć na oleju z obydwu stron rumieniąc. Przed podaniem udekorować zieleniną.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi