Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z indyka z wermutem

Składniki:

  • 1,5 piersi z indyka
  • 3 łyżki masła
  • 4 plasterki wędzonego boczku
  • 50 ml wermutu
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Piersi oprószyć solą oraz pieprzem po czym obsmażyć na rozoranym maśle, wówczas przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego.
     Na patelnie po smażeniu wlać 5 łyżek wody, zagotować i polać mięso.
    Następnie obłożyć mięso plasterkami boczku i zalać całość wermutem.
    Wstawić pod przykryciem do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 90 minut.
    Po tym czasie wyjąć mięso i odstawić do ostygnięcia, po czym schłodzić w lodówce.
    Przed podaniem pokroić na plastry.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *