Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z indyka pieczony w folii

Składniki:

  • 1 filet z piersi indyka
  • 2 pokrojone w plastry pomidory
  • 1 pokrojona drobno cebula
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 6 łyżek gęstej śmietany
  • 1 dokładnie obrana, pokrojona w plastry cytryna
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Umyty i osuszony filet z piersi indyka pokroić w plastry o grubości około 2 cm, przyprawić solą i pieprzem. Na odpowiednio dużym kawałku folii aluminiowej ułożyć posmarowany olejem plaster mięsa, posypać cebulką i natką pietruszki, polać śmietaną, obłożyć plastrami pomidora i pozbawionej pestek cytryny, folię zawinąć. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury  200 stopni C przez około 50 minut. 5 minut przed końcem pieczenia odwinąć folię aby danie lekko odparowało.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *