Filet z flądry zapiekany z serem
Filet z flądry zapiekany z serem4.61 out of 5 based on 85 voters.
Składniki:
- 500 g filetów z flądry
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżeczki soli
- 2 cebule
- 3 łyżki masła
- 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 jajka
- 2 łyżki tartej bułki
- 50 g żółtego sera
Sposób wykonania:
Filety skropić sokiem z cytryny po czym obtoczyć w roztrzepanym jajku a potem w bułce tartej.
Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem.
Następnie cebulę pokroić w krążki i zeszklić na rozgrzanym maśle, po czym wymieszać ją z pietruszką i roztrzepanym jajkiem i wylać na filety.
Na koniec posypać jeszcze startym serem i wiórkami masła.
- Szczegóły
- Kategoria: Sola i Flądra
- Opublikowano: czwartek, 15, grudzień 2011 18:01
- Katarzyna Wilk
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla