Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet drobiowy w panierce serowej

Składniki:

  • 200 g sera Lazur złocisty
  • 4 filety z kurczaka lub indyka (porcja ok. 150g)
  • 300 g bułki tartej
  • 200 ml oleju
  • 2 jajka
  • przyprawa warzywna
  • sól
  • pieprz


Sposób przyrządzenia:
Ser Lazur złocisty zamrażamy a następnie mielimy. Filety rozbijamy i posypujemy solą, pieprzem i przyprawą warzywną. Następnie zanurzamy w rozmąconym jajku i obtaczamy w zmielonym serze Lazur złocisty i w tartej bułce. Kotlety smażymy na patelni teflonowej na dobrze rozgrzanym oleju. Podajemy z frytkami i surówką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *