Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Faszerowany filet z indyka*

Składniki:

  • 50dag.fileta z indyka
  • sól
  • pieprz
  • 10dag.wędzonego boczku
  • 1 cebula
  • 3 marchewki
  • pół cukinii
  • łyżka masła
  • olej do smażenia


Sposób przyrządzenia:

Filet naciąć by powstała kieszonka. Oprószyć solą, pieprzem i odstawić w chłodne miejsce. Marchew obrać, zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Umytą cukinię drobno pokroić. Cebulę pokroić w kostkę. Boczek pokroić w słupki i zrumienić na patelni. Dodać cebulę i przesmażyć. Dodać łyżkę masła, cukinie, marchewkę i poddusić. Przyprawić i przestudzić. Farszem napełnić kieszonkę i spiąć wykałaczką. Mięso obsmażyć na oleju i przełożyć do żaroodpornej formy. Piec 70 minut w tem.200 stopni.
Przepisy nadesłane na konkurs "Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta". Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *