Faszerowane ziemniaki
Faszerowane ziemniaki 4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- 2 kg ziemniaków
- ½ kg mielonego mięsa
- cebula
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
- olej
-
Z obranych ziemniaków odciąć z jednej strony czubek a z reszty wydrążyć miąższ.
Następnie cebulę posiekać i dodać do mięsa, wymieszać i napełnić połówki ziemniaków.
Przykryć odciętymi czubkami i ułożyć na blasze, posmarowanej olejem.
Posypać natką pietruszki i wstawić do rozgrzanego piekarnika na około 80 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Ziemniaki
- Opublikowano: wtorek, 04, styczeń 2011 08:46
- Izabella Denis
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak