Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Faszerowane udka kurczaka

Składniki:

  • 6 udek kurczaka
  • 1 czerwona papryka
  • 100 g startego sera
  • 200 g pieczarek
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Z udek delikatnie usunąć kości a mięso oprószyć solą oraz pieprzem.
    Następnie posiekana cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, po czym dodać pokrojone pieczarki i razem smażyć.
    W między czasie paprykę pokroić w kostkę, wymieszać z serem, pieczarkami i cebulą.
    Powstałym farszem napełnić mięso i śpiąc wykałaczkami.
    Włożyć do rękawa foliowego iw stawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni na 45 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *