Faszerowane, pieczone pomidory
Faszerowane, pieczone pomidory5.00 out of 5 based on 9 voters.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Pomidory przekroić wzdłuż na połowy, łyżeczką wydrążyć miąższ. Na patelni rozgrzać masło, dodać bułkę tartą leciutko ją przyrumienić, schłodzić. Dodać natkę pietruszki, obrany i rozgnieciony czosnek, jajko, dokładnie wymieszać, przyprawić. Wydrążone połówki pomidorów napełnić farszem i zapiec w piekarniku lub na grillu.
- Szczegóły
- Kategoria: Pomidory
- Opublikowano: poniedziałek, 28, marzec 2011 10:05
- Ala Kuropatwa
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak