Faszerowane papryki Marceliny
Faszerowane papryki Marceliny0 out of 5 based on 0 voters.
Znakomite przepisy na potrawy warzywne znajdziesz tylko na pychotka.pl. Tym razem przepis na faszerowane papryki. Lista zakupów; papryki, kasza gryczana, żółty ser, pieczarki.
Składniki:
- 6 szt papryk
- 200 g kaszy gryczanej
- 2 cebulę
- 600 g pieczarek
- 100 g żółtego sera
- 1 jajko
- ½ łyżeczki majeranku
- 3 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Papryki umyć, odciąć czubki i delikatnie wydrążyć z nich gniazda nasienne.Kaszę gryczaną ugotować według opisu na opakowaniu.W między czasie obrane pieczarki drobno pokroić.Obraną cebulę posiekać i razem z pieczarkami przesmażyć na rozgrzanej oliwie.Następnie do ugotowanej kaszy dodać pieczarki z cebulką.Wrzucić starty żółty ser, majeranek oraz wbić jajko.Całość dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałym farszem wypełnić wydrążone papryki.Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 1 godziny.
Liczba porcji: 6
- Szczegóły
- Kategoria: Papryka
- Opublikowano: piątek, 29, styczeń 2021 12:47
- Monia
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak