Faszerowane jajka Julki
Faszerowane jajka Julki0 out of 5 based on 0 voters.
Potrawy z jajek, które przyrządzisz w 5 minut i te bardziej pracochłonne. Ale wszystkie wyśmienite i smaczne. Dziś przepis na faszerowane jajka Julki. Lista zakupów: jajka, cebula, pieczarki i majonez.
Składniki:
- 5 jajek
- 2 łyżki oleju
- 1 cebula
- 150 g pieczarek
- 2 łyżki majonezu
- 1 /4 łyżeczki mielonego kuminu
- sól
- pieprz
- koperek do dekoracji
Sposób wykonania:
-
Jajka ugotować na twardo.Do wody można dodać szczyptę soli, wtedy jajka łatwiej obiorą się ze skorupek.Ugotować jajka odcedzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół.Delikatnie wyjąć żółtka.Następnie obraną cebulę i pieczarki drobno posiekać.Wrzucić do rondelka z rozgrzanym olejem.Trzymać na ogniu, aż całość się przesmażyć.Wówczas zdjąć z ognia.Dodać rozgniecione widelcem żółtka oraz majonez.Całość wymieszać i doprawić do smaku kuminem, solą oraz pieprzem.Wymieszać i powstałym farszem wypełnić połówek jajek.Przed podaniem udekorować koperkiem.
Liczba porcji: 3
- Szczegóły
- Kategoria: Jajka
- Opublikowano: poniedziałek, 14, grudzień 2015 06:51
- Monia