Faszerowane jajka Julii
Faszerowane jajka Julii0 out of 5 based on 0 voters.
A teraz przepis dla miłośników jajek. Czyli faszerowane jajka Julii. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: jajek, ogórków kiszonych, majonezu oraz musztardy.
Składniki:
- 6 jaj
- 1 opakowanie serka śmietankowego
- 2 ogórki kiszone
- 1 szczypiorek
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka wędzonej papryki
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Jajka ugotować na twardo.Aby lepiej się obierały do wody można dodać odrobinę soli.Gotowe odcedzić, obrać ze skorupek i przekroić wzdłuż na pół.Delikatnie wydrążyć miąższ.Następnie rozetrzeć go widelcem.Dodać do niego serek śmietankowy, majonez i musztardę.Wrzucić posiekany szczypiorek oraz drobno pokrojone ogórki.Całość dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem,.Powstałym farszem wypełnić powłoki jajek.Na koniec oprószyć całość wędzoną papryką.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Jajka
- Opublikowano: środa, 17, luty 2016 06:30
- Monia