Faszerowane jaja na Wielkanoc Ewy
Faszerowane jaja na Wielkanoc Ewy0 out of 5 based on 0 voters.
Pyszne jaja, idealne na Wielkanocny stół. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: jajek, majonezu, szynki i cebulki dymki.
Składniki:
- 5 jajek
- 3 plasterki szynki
- 1 mała cebulka dymka
- 1 łyżka majonezu
- ½ pęczka natki pietruszki
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Jajka ugotować na twardo.Do wody można dodać odrobinę soli, wtedy jajka łatwiej obiorą się ze skorupek.Ugotowane jajka obrać.Przekroić wzdłuż na pół.Delikatnie wydrążyć żółtka i przełożyć je do miseczki.Dodać do nich drobno posiekaną cebulkę dymkę.Następnie wrzucić pokrojoną w kosteczkę szynkę.Dodać jeszcze posiekaną natkę pietruszki oraz majonez.Całość dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałym farszem napełnić połówki jajek.Ułożyć na półmisku.
Liczba porcji: 2
- Szczegóły
- Kategoria: Jajka
- Opublikowano: czwartek, 01, kwiecień 2021 09:08
- Monia