Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasolka szparagowa z kurkami

Składniki:

    • 60 dag fasolki szparagowej
    • 25 dag świeżych kurek
    • 1 średnia cebula
    • 2.5 łyżki masła
    • 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
    • 1 łyżeczka mączki kartoflanej
    • 2 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku


    Sposób przyrządzenia:
    Fasolkę umyć, pozbawić końcówek i łyka. Pokroić na 3 cm kawałki. Zalać wrzącą lekko posoloną wodą. Gotować 15 min. Odcedzić. Cebulę obrać i drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Kurki umyć i osuszyć. Większe przekroić na pół. Na patelni rozgrzać masło. Zeszklić na nim cebulę i czosnek. Dodać grzyby. Dusić na wolnym ogniu 10 min. Połączyć z fasolką szparagową. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Zagęścić kartoflanką wymieszaną z niewielką ilością wody.
    Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Bahus

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *