Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasolka szparagowa z ciecierzycą po azjatycku

Składniki:

    • 50 dkg pociętej fasolki szparagowej
    • 2 łyżeczki oliwy
    • 2 cebule pokrojone w drobną kostkę
    • 2 zgniecione ząbki czosnku
    • 2 łyżeczki tartego imbiru
    • mielona kolendra, mielony kminek, mielony ostryż – do smaku
    • 2 łyżeczki garam masala
    • ½ ostrej pap[ryki pokrojonej w paseczki
    • 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy
    • 3 obrane ze skórki i rozdrobnione pomidory
    • 1 szklanka soku pomidorowego
    • 3 łyżki posiekanej naci kolendry – opcjonalnie


    Sposób przyrządzenia:
    W woku lub dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę, czosnek, mielony imbir, smażyć intensywnie mieszając 2 minuty, dodać wszystkie przyprawy, paprykę i pomidory smażyć mieszając 4 minuty. Dodać ciecierzycę i sok pomidorowy i na wolnym ogniu dusić 10 minut, dodać podgotowaną fasolkę szparagową i po dalszych 10 minutach możemy podawać smaczne danie. Przed podaniem posypać ewentualnie nacią kolendry

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *