Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasolka smażona z pomidorami

Składniki:

  • 700 g fasoli szparagowej
  • sól, pieprz
  • 3-4 gałązki
  • cząbru
  • 500 g dojrzałych pomidorów
  • 1/2 pęczka
  • natki
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki margaryny

Sposób przyrządzenia:
Fasolę umyć, oczyścić, pokroić na kawałki, wrzucić do 1 l wrzątku, dodać sól i cząber, gotować 15 min. Osaczyć, ostudzić, wyjąć listki. Pomidory sparzyć, obrać, przekroić, osaczyć z soku i pestek, miąższ pokroić w kostkę. Czosnek obrać, posiekać. Natkę umyć, posiekać. Połowę margaryny rozgrzać na patelni, wrzucić pomidory i czosnek, przyprawić solą, pieprzem, smażyć przez 2-3 min, przełożyć na talerz. Na tej samej patelni rozgrzać pozostałą margarynę, wrzucić fasolę, smażyć przez 2 min. Usmażone pomidory wyłożyć na fasolę, posypać natką, ozdobić cząbrem. Danie podawać z pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *