Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasolka po portugalsku

Skład:

  • 700 g szerokich strąków zielonej fasoli,
  • 2 cebule,
  • 4 duże pomidory
  • 3 łyżki oliwy,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 2 szczypty białego pieprzu,
  • 1 łyżka maki,
  • niewielka ilość octu winnego,
  • 2 łyżki siekanej natki pietruszki

Sposób przyrządzenia:
Fasolę pokroić w paski, cebulę w talarki, obrane ze skórki pomidory na kawałki; wszystko podsmażyć na oliwie, zalać przegotowaną wodą, posolić, popieprzyć, przykryć i dusić przez 30 minut. Mąkę zmieszać z wodą, zagęścić warzywa, doprawić octem i posypać zieloną pietruszką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *