Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasola w pomidorach z papryką Iwony

Składniki:

  • ½ kg fasoli Jaś
  • 4 średnie cebulki
  • ¼ szklanki oleju
  • 2-3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 5 czerwonych konserwowych papryk
  • pęczek posiekanej natki pietruszki
  • 4-5 ziaren czarnego pieprzu

    Sposób przyrządzenia:
    Poprzedniego dnia namoczyć fasolę. Odlać  wodę, zalać świeżą i zagotować, aż zmięknie. Pod koniec gotowania posolić. W tłuszczu udusić drobno posiekaną cebulę, dodać przecier pomidorowy, posiekaną natkę  pietruszki, pokrojoną w kostkę  paprykę i rozprowadzić 2 łyżkami gorącej wody. Gdy całość się zagotuje, wyłożyć  na talerze i posypać czarnym pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *