• chuda karkówka - 700 g
  • cebula posiekana w piórka - 2 szt.
  • duże dwukolorowa papryka pokrojona w paseczki - 2 szt.
  • piwo - 200 ml
  • sok z limonki
  • louisiana sos - 1 łyżka
  • szczypta kminu
  • szczypta posiekanej kolendry
  • szczypta jambalaja mix
  • oliwa - 15 ml
  • placki Flavers Tortilla - 10 szt.
  • kwaśna śmietana
  • pomidorki pokrojone w kostkę - 2 szt.
  • salsa serowa
  • salsa warzywna
  • dip glakamole

Sposób przyrządzenia:
Karkówkę pokroić w cienkie paseczki przełożyć do naczynia i zamarynować na około godzinę w piwie, kminie, mixie jambalaja, kolendrze, soku z limonki, louisiana sosie. Cebulę wymieszać z solą, pieprzem, oliwą i chwile poczekać aż zmięknie. Mięso podsmażyć na patelni tak aby nie było wysmażone do końca, następnie zeszklić na patelni paprykę oraz cebulę dodać karkówkę i delikatnie wymieszać.
Nałożyć na placki, dodać kwaśną śmietanę, sosy zawinąć i ułożyć starannie na talerzu.

Autor - Piotr Pabisiak

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi