Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Egipski kebab

Składniki:

  • ½ kg mielonej  baraniny
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oliwy
  • 12 pieczarek/ kapelusze/
  • strąk czerwonej papryki
  • 12 malutkich cebulek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka tymianku
  • sól, pieprz do smaku
  •  

Sposób wykonania:
Mięso dokładnie wymieszać z jajkiem, posiekaną cebulą, roztartym czosnkiem, doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Uformować podłużne kiełbaski, nakładać na szpikulce, z kawałkami papryki i kapeluszami pieczarek, posmarować oliwą, smażyć na patelni. Podawać z sosem jogurtowym i ryżem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *