Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dżem z borówek do mięs

Składniki:

  • 1 kg borówek
  • 1 kg jabłek
  • 50 dag gruszek
  • 50 dag cukru

Sposób wykonania:

  1. Z cukru i ¾ szkl. wody ugotować syrop po czym włożyć do niego obrane gruszki i przez chwilę gotować po czym je wyjąć a do syropu włożyć borówki oraz obrane jabłka i mieszając smażyć na małym ogniu do momentu, aż jabłka staną się przejrzyste o borowiki zaczną opadać.
    Pod koniec smażenia dodać gruszki i smażyć całość jeszcze przez chwilę.
    Następnie przełożyć dżem do słoików, szczelnie zamknąć i pasteryzować ok. 10 min.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Karolina P

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *