Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dza-yu

Składniki:

    • 40 dkg łopatki wieprzowej
    • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
    • 2 łyżki oliwy
    • 1 łyżka sosu sojowego
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Misce pokrojone mięso posypać mąką ziemniaczaną, przyprawić, polać sosem sojowym, dokładnie wymieszać i odstawić na 30 minut do lodówki. Na patelni rozgrzać mocno oliwę, smażyć mięso przez 3, 5 minut małymi porcjami. Podawać do kasz, makaronów, frytek. Jako dodatek podajemy w sosjerce ostry sos.
    Przepis nadesłano na konkurs Mistrzx3 autor: dominikab

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *